Motorsykkelanmeldelse: Harley-Davidson Heritage Softail Classic (2023)

Vinn et Harley-Davidson hengekøyesete for din Heritage Classic

Eier du en Harley-Davidson Heritage Classic? Vi vil gjerne høre hva som trakk deg til denne fantastiske motorsykkelen og hva slags eventyr du har hatt på den. Vi gir bort hengekøyesetet og førerryggstøtten vist i denne artikkelen (en verdi på $688!) til leseren med den beste historien og bildene. Sjekk ut vårRetningslinjer for innsending av leserhistorierog send inn bildene og historien din innen 15. mai 2022 for å vinne. Vi vil kunngjøre vinneren og dele historien i de kommende månedene på WomenRidersNow.com (WRN).

Heritage Classic: En favoritt blant kvinner

Det er noen få Harley-Davidson motorsykkelmodeller som kvinner konsekvent forteller oss at de elsker år etter år. Noen har blitt avviklet som f.eksHarley-Davidson Softail SlimogSportster Low-modeller. Men flere av Motor Companys sykler tåler tidens tann, som Heritage Classic.

Motorsykkelanmeldelse: Harley-Davidson Heritage Softail Classic (1)

Harley’s Heritage Classic appellerer til ryttere som liker en cruiserstil, men ønsker komforten og bekvemmeligheten til en tursykkel. 2022-modellen som vises her tilbys med støpte eller snørede hjul i en rekke fargealternativer.

Heritage Classic ble utgitt på midten av 1980-tallet, og ble designet som et tilbakeblikk til epoken som brakte oss store feiende fendere, bredt bøttesete, whitewall-dekk, nostalgisk skinn, conchos og mye krom. Bygget for turer, store salvesker, frontrute og gulvbord var alltid en del av pakken. Det har utviklet seg over tid, men arvens retrorøtter er fortsatt. WRN har gjennomgått flere iterasjoner av denne sykkelen, fragrunnlegger Genevieve Schmitts anmeldelse av 2011-modellentilhans og hennes anmeldelse Pam og Tim Collins skrev for oss i 2016.

Da Harley-Davidson fornyet sinSofttail lineup i 2008, denHeritage Classicfikk en stor makeover som inkluderte oppdatert styling og den nye (på den tiden) Milwaukee-Eight 107 og 114-motoren. Den beholdt sitt brede sete, ryttergulvplanker, frontrute og salvesker, men krom manglet merkbart, erstattet med de mørklagte delene og flat maling som fortsatt er populær i dag. Daterte detaljer som conchos og kromnagler ble erstattet med subtile svertede detaljer. Sadelvesker og spenner i skinn ble erstattet med stive, låsende vesker som er mye enklere å åpne og bruke.

Motorsykkelanmeldelse: Harley-Davidson Heritage Softail Classic (2)

Jeg er 5 fot 7 tommer og Heritage passer meg perfekt. Jeg kan lett nå bakken med mye knebøy, noe som betyr at ryttere som er kortere enn meg også kan nå komfortabelt. Setehøyden på Heritage er 26,3 tommer.

Motorsykkelanmeldelse: Harley-Davidson Heritage Softail Classic (3)

For 2022 tilbys Heritage Softail Classic kun med den 114 tommers Milwaukee-Eight-motoren og prisen starter på $20 799. Det er hele 14 fargealternativer å velge mellom. Dette er Reef Blue/Vivid Black-versjonen som legger til mer krom, en luftrenser med høy flyt og snørrede hjul for ytterligere $1,175.

Pakker opp Heritage Classic

I fjor hadde jeg muligheten til å leve med en svart 2021 Heritage, og bruke den som min hovedtur i en hel ridesesong. Jeg logget tusenvis av miles, inkludert ukentlige 170-mile rundturer for å underviseHarley-Davidson Academy New Rider Course. Dette inkluderte mange overnattingsturer, og aksjearven ga god plass til ekstra utstyr, klær, diverse og mat i to dager. Jeg bestilte en Harley Genuine Accessory sissybar/bagasjehylle-kombinasjon for å sikre mer bagasje, men dessverre kom den ikke i tide til å teste ut.

Motorsykkelanmeldelse: Harley-Davidson Heritage Softail Classic (4)

Ryttergulvplanker, avslappet kjørestilling, god vindbeskyttelse og en kraftig motor gir Heritage-ryttere en komfortabel tur, selv ved motorveihastigheter over lengre perioder.

Etter hvert som jeg har blitt eldre, har jeg fått interesse for sjåførryggstøtter for cruisere som har en fot-forover kjørestilling. Å ha den ekstra støtten holder meg i salen mye lenger uten smerter i korsryggen. Selv om standard Heritage-setet er bredt og komfortabelt, er det ikke et alternativ å legge til en førerrygg. Så jeg byttet ut Heritages lagersete med Harleys superplysj hengekøye-rytter- og passasjertursete ($535,95) og hengekøye justerbar ryggstøtte ($151,95). Å gutt, for en forbedring!

Motorsykkelanmeldelse: Harley-Davidson Heritage Softail Classic (5)

Plysj og komfortabel, hengekøyen er et premium sete, vel verdt prisen etter min mening, spesielt for langdistanseryttere. Den valgfrie ryggstøtten kan justeres opp eller ned, forover eller bakover for å passe kroppen din. Den vipper til og med ned for enkel av- ​​og påstigning. Bla til toppen av denne artikkelen for å se hvordan du kan vinne dette setet!

Motorsykkelanmeldelse: Harley-Davidson Heritage Softail Classic (6)

Selv uten en sissy bar eller bagasjehylle installert, var jeg i stand til å sikre meg en enorm last med utstyr på Heritage for en uke med camping.

Motorsykkelanmeldelse: Harley-Davidson Heritage Softail Classic (7)

Den stående skiltplaten på Heritages bakskjerm hjelper til med å sikre lasten min bak.

Motorsykkelanmeldelse: Harley-Davidson Heritage Softail Classic (8)

Heritages låsende stive salvesker rommer 1,5 kubikkliter med oppbevaring – plass til mye ekstra utstyr.

Motorsykkelanmeldelse: Harley-Davidson Heritage Softail Classic (9)

Lokkene åpnes på toppen og svinger ut som gjør at du enkelt kan pakke og se helt til bunnen av posene.

Motorsykkelanmeldelse: Harley-Davidson Heritage Softail Classic (10)

Nøkkellåsene er svært tilgjengelige og enkle å bruke, men plasseringen på toppen av poselokket skaper et basseng for vann når det regner.

Enkel håndtering

Hovedgrunnen til at så mange kvinner elsker Heritage Classic er dens overraskende letthåndterlige egenskaper. Ved 728 pund kan du forvente at det skal føles tungt, men ikke så. Det lave tyngdepunktet og 26,8 tommers setehøyde gjør det å løfte sykkelen fra sidestøtten til et ikke-problem for meg.

Motorsykkelanmeldelse: Harley-Davidson Heritage Softail Classic (11)

Sitteposisjonen og lett rekkevidde til 9,5-tommers mini apehanger-styret, som er like under skulderhøyde, føles akkurat passe for min 5-fot-7-tommer.

Motorsykkelanmeldelse: Harley-Davidson Heritage Softail Classic (12)

Heritages brede stenger gir ryttere ekstra manøvrerbarhet når de svinger.

Motorsykkelanmeldelse: Harley-Davidson Heritage Softail Classic (13)

Heritage får et 16 tommers dekk foran og bak, riktig størrelse for god trekkraft, men god mobilitet. Ofte vil sykler med dekk fetere enn dette føles "tunge" når det er på tide å manøvrere, spesielt svinger med lav hastighet.

Faktisk er Heritage så lett å manipulere i sakte, trange parkeringsscenarier, at jeg bestemte meg for å lage noen videoer for å illustrere dette poenget. Sjekk ut følgende video som viser hvor enkelt det er å gjøre en u-sving inne i boksen med en diameter på 20 fot. Og å gjøre raske sikkerhetsmanøvrer – svinge og bremse – er også enkelt med litt trening på Heritage Softail Classic. Lytt nøye, og du vil høre ABS-en slå inn og stoppe sykkelen umiddelbart. ABS er standardutstyr på Heritage.

Creature Comforts

Så, hva gjør en motorsykkel spesielt god for hele dager i salen? Foruten muligheten til å lagre mye ting du vil ha med deg, er det å være komfortabel nok til å sykle i mange timer med minimale pauser det som virkelig teller. Jeg satte ikke helt pris på hvor godt Heritage reiste før min siste 1000 mil lange tur med sykkelen. Jeg brukte to dager på å sykle fra Connecticut til Milwaukee for å returnere arven til Motor Company.

Motorsykkelanmeldelse: Harley-Davidson Heritage Softail Classic (14)

Jeg gjenopplivet en gammel Givi-stangmontert veske, satte GPS-en min her og fisket USP-ladeledningen ned til Heritages USB-port nær halsen for å holde den ladet.

Motorsykkelanmeldelse: Harley-Davidson Heritage Softail Classic (15)

Det er en merkelig plassering for USB-porten, men å binde ledningene mine til bremselinjer for å nå opp til styret fungerer helt fint.

Motorsykkelanmeldelse: Harley-Davidson Heritage Softail Classic (16)

Det tankmonterte instrumentpanelet inkluderer alt du trenger – et 5-tommers analogt hastighetsmåler med digital giravlesning, kilometerteller, turteller, klokke, tripptellere, drivstoffmåler og rekkevidde for å tømme. Jeg kunne lett gå 200 eller mer før jeg måtte fylle.

Motorsykkelanmeldelse: Harley-Davidson Heritage Softail Classic (17)

En del av det nostalgiske utseendet til Heritage inkluderer kjørelys. Men all LED-belysning hjelper deg å se og bli sett mye bedre enn gamle dager.

Motorsykkelanmeldelse: Harley-Davidson Heritage Softail Classic (18)

Den store brede frontruten kan fjernes på sekunder, og etterlater ingen stygg maskinvare når du vil føle vinden.

To lange dager på motorveien kan være tortur på feil motorsykkel. Men når jeg slapper av på det myke hengekøyesetet, lyttet til musikk som pumpes inn gjennom Sena Bluetooth-kommunikasjonssystemet mitt, elsket jeg hvert minutt av tiden min med Heritage. Og jeg forstår nå hvorfor så mange ryttere valgte denne motorsykkelen. Ikke glem å dele Heritage-eventyret ditt for å være kvalifisert til å vinne hengekøye-setet jeg brukte for denne anmeldelsen.

WRN-anbefaling

Ryttere som ønsker en kraftig V-twin cruiser-motorsykkel som er enkel å kontrollere og utstyrt med komfort og praktiske funksjoner som vindbeskyttelse og låseoppbevaring, vil elske Heritage Classic. Denne Harley-Davidson-modellen er et moderne inntrykk av en vintagestil, og fortsetter å være populær blant kvinner som elsker å sykle lange avstander, men som ikke trenger eller vil ha den tyngre vekten til en Road King eller en helt fairet sykkel som en Street Glide, Road Glide og Ultra Limited.

Spesifikasjoner på et øyeblikk:Harley-Davidson Heritage Classic
Motorstørrelse:107 kubikktommer (1753 cc) som testet. 2022-modellen er 114 kubikktommer (1868 cc).
Setehøyde:26,3 tommer
Drivstoffkapasitet:5 liter
Våtvekt:728 pund
2022 MSRP:$20 799

Liker du det du nettopp leste? Registrer deg for å motta vårt månedlige nyhetsbrev her.

relaterte artikler

2018 Harley-Davidson Softails anmeldt
2016 Harley-Davidson Heritage Softail Classic anmeldelse
2011 Harley-Davidson Heritage Softail Classic Review
Leseranmeldelse: 2007 Harley-Davidson Heritage Softail
Anmeldelse: Harley-Davidson Softail Slim

FAQs

What is the difference between Harley Softail and Heritage Softail? ›

The 2022 Harley Davidson Softail Heritage Classic and the Harley Davidson Softail Deluxe have a wheelbase of 64.2 inches and an overall length of 95.1 inches. However, the Harley Softail Heritage Classic is taller with an overall height of 53.9 inches, a ground clearance of 4.7 inches, and a seat height of 26.3 inches.

Is a Heritage Softail a woman's bike? ›

Heritage Classic: A Favorite Among Women

Harley's Heritage Classic appeals to riders who enjoy a cruiser style, but want the comfort and convenience of a touring bike.

How much is a Harley-Davidson Heritage Softail worth? ›

Values
Suggested List PriceAverage Retail
Base Price$18,699$13,030
Options (Add)
Total Price$18,699$13,030
2 more rows

What engine is in a Heritage Softail Classic? ›

MILWAUKEE-EIGHT® BIG TWIN ENGINE.

Is a Heritage Softail a good touring bike? ›

Although touring capable, the Heritage Classic is built on the Softail cruiser platform. That doesn't preclude it from touring, as the Low Rider ST can attest. Still, it's a chassis built with a street focus, rather than being highway oriented. The Milwaukee-Eight 114 rumbled along with authority.

Are softails good for long rides? ›

A Softail motorcycle is what's known as a cruiser. It has a low seat, with many of them having no suspension at all. This means they offer what some people consider to be the ultimate in comfort over long distances; you can sit on one for hours and feel very little pain or even discomfort at all.

What Harley is considered a girls bike? ›

The Harley Sportsters is a girls bike. It has the same power as the men's bikes, but it is lighter and easier to handle.

Is a Heritage Softail good for tall riders? ›

Heritage Classic has a great sound, and it's an extremely smooth feeling bike. It's the cruising bike of the Softail family. It's especially preferred by taller riders.

Why is it called a Softail? ›

The Softail® has rear wheel suspension hidden away under body panels held in place with a swingarm. They're soft on your tail, hence the name. Models produced between 1984 and 2017 have shock absorbers along the bike's axis. On 2018 and later bikes, the shocks are under the seat.

What is high mileage for a Heritage Softail? ›

When looking at a Harley Davidson's mileage, the range at which it begins to be considered high is around 80,000 to 100,000 miles. There is no specific mileage number where you should be concerned about your bike.

How many miles will a Harley Softail last? ›

A Harley Davidson motorcycle can last for well over 75,000 miles. That is if they are well-maintained by a responsible rider. In fact, there are many Harleys on the road that have lots of miles on them (over 100,000 miles).

How many miles per gallon does a Heritage Softail get? ›

Clocking in at around 42 to 43 miles per gallon, Harley Davidson has given us an extra wheel for practically no cost.

Is a Heritage Softail a good first bike? ›

Softail is so well balanced it's easy to handle. It's powerful enough it could be your first and your last bike. There are endless ways to customize and upgrade. There are new and used models available, so you can find one at multiple price points.

What is the top speed of the Softail Heritage? ›

The top speed is 96.3 mph (155.0 km/h).

Is a Harley-Davidson Heritage considered a Softail? ›

The Heritage uses the balanced version of Harley's Big Twin, the engine being directly mounted to the frame with vibrations decreased via a counterbalancer. This give the Heritage a rawer, more vintage feel. And this is a Softail, with the rear shock hidden under the bike to give a “hardtail look”.

What makes a Harley a heritage? ›

As the name suggests, the Heritage Softail Classic clings to the traditional style that has made Harley-Davidson such an identifiable brand around the world. It's got lashing of chrome, a low seat, studded and tasseled leather saddlebags and white-wall tyres on spoked wheels.

What is a Harley-Davidson Heritage Softail? ›

A softail (shortened form of soft tail) motorcycle intentionally looks like vintage motorcycles with a rigid hard-tail frame that has a triangle of steel tubes at the rear axle, like on a bicycle frame, but on a Softail these tubes are actually a triangular swingarm, with the shock absorber(s) hidden, as opposed to ...

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated: 28/10/2023

Views: 5967

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.