Hvordan lage Kimchi - enkel oppskrift du kan lage hjemme (2023)

Gå til oppskrift

Rik på smak, perfekt krydret og enkel kimchi-oppskrift som du kan lage hjemme!

Hvordan lage Kimchi - enkel oppskrift du kan lage hjemme (1)

Hvis du aldri har prøvd kimchi før, er det nå på tide å smake på det. Din favoritt asiatiske butikk eller koreanske restaurant har dem alltid. Denne smakfulle kimchien serveres som tilbehør til nesten hver rett. Når du har prøvd det, er jeg ganske sikker på at du vil lage din egen hjemme.

Sørg for å prøve å lage minKimchi Stew (Kimchi Jjigae)også når du har laget denne kimchien.

Å lage kimchi hjemme er gøy. Tross alt er dette krydret og fermentert kål, så forvent en ny og spennende matlagingsopplevelse - selv profesjonelle kokker synes prosessen er helt spennende. Med en enkel oppskrift på kimchi som den du finner nedenfor, er det også enkelt å lage den syrlige koreanske spesialiteten! Så her er alt du trenger å vite om å lage kimchi.

Hvordan lage Kimchi hjemme?

Å lage kimchi handler om å kaste hakket kål med kimchi-pasta og la den gjære i noen dager. Det er selvfølgelig her ting blir interessant, vi bruker noen av de mest velduftende og deilige ingrediensene til vår hjemmelagde kimchi-pasta. For vår enkle kimchi-oppskrift legger vi også til hakkede grønnsaker sammen med den tradisjonelle kålen for tekstur. Resultatet er så bra som kimchi blir - en autentisk gjengivelse av den berømte koreanske fermenterte maten.

Selv om noen mennesker har sine egne kimchi-krydder, liker jeg å lage kimchi tradisjonelt, hvor vi lar de fermenterte grønnsakene snakke. Du trenger ikke bruke mye salt, fiskesaus og chiliflak i en klassisk kimchi-oppskrift. All smaken kommer fra løk, hvitløk, ingefær, purre, gulrøtter, reddik og selvfølgelig den stivelsesholdige rismelgrøten som samler det hele.

Hva du trenger for å lage Kimchi

For å lage en stor porsjon kimchi, ha alle ingrediensene oppført nedenfor, men du trenger også noen få gryter og panner, boller og skjeer. Sørg for at du har følgende før du begynner.

For det første trenger du rikelig med benkeplass for å jobbe på en organisert måte. Det første trinnet er å kutte og kutte alle ingrediensene, så ha et stort skjærebrett og en skarp kokkekniv i hånden. Du trenger også beholdere eller små boller for alle ingrediensene. Vær organisert og ryddig, så vil du finne å gjøre kimchi uanstrengt.

Du trenger også en stor ikke-reaktiv miksebolle. Vi bruker den til å saltkure kålen, og igjen til å kombinere den hjemmelagde kimchi-pastaen med de hakkede grønnsakene. Ta frem foodprosessoren din også; det vil hjelpe deg å kombinere aromaene med grøten for å lage kimchi-pastaen. Arbeid i grupper om nødvendig.

Ha en stor kjele i hånden for å løse opp det søte rismelet og sukkeret i vann - dette er grøten, et helt naturlig fortykningsmiddel som vil gi fylde til kimchi-pastaen. Bortsett fra det, ha en stor, steril krukke eller en lufttett beholder for å oppbevare kimchien din!

Hvor lang tid tar det før Kimchi gjære?

Når kimchien er klar, har du noen få valg. Nylaget kimchi er deilig allerede - krydret, knasende og utrolig smakfullt; dette fargerike krydderet er klart for å komplettere ethvert måltid. Likevel er kimchi tradisjonelt konservert ved gjæring, noe som gir den lang holdbarhet.

Du trenger ikke gjøre noe for å fermentere kimchi, siden mikroorganismene som er ansvarlige for gjæringen allerede er i ingrediensene dine. Gjæringen holdes imidlertid best i sjakk ved å oppbevare den gjærende kimchien i kjøleskapet. Hvis det står på disken, kan ting bli funky fort. Så hvor lenge skal kimchi gjære?

Du bør se at det dannes bobler i kimchien på dag to, ettersom malo-melkesyregjæringen starter. Det vil bare bli mer merkbart de neste dagene, og etter en uke vil ting ordne seg. Det er ikke noe riktig eller galt svar her. Vi liker alle kimchien vår forskjellig. Jeg anbefaler å smake på kimchien med noen få dager for å finne ditt søte sted.

Sur kimchi er best egnet for noen oppskrifter, og det gjelder fersk kimchi også, så nyt din hjemmelagde kimchi etter hvert som den utvikler seg. Ikke bekymre deg - så lenge du oppbevarer kimchien i kjøleskapet, vil den vare i opptil seks måneder. Selvfølgelig bestemmer mange variabler Kimchis holdbarhet. Når du er i tvil, lag en ny batch!

Vanlige spørsmål om Kimchi

Hva skal man lage med kimchi?

Kimchi er utrolig allsidig. Hvis du lurer på hva du skal lage med kimchi og hvordan du kan inkorporere det koreanske krydderet i matlagingen din, her er noen ideer. Server den som en siderett når du griller kjøtt, slik koreanere gjør når du lager grillmat. Du kan også toppe burgere og pølser med kimchi, og det er en viktig ingrediens i Kimchi-gryterett (kimchi jjigae) og kimchi-stekt ris. Nydelig!

Hvorfor ikke kjøpe kimchi i stedet for å lage den?

Butikkkjøpt kimchi er ikke på langt nær så levende som hjemmelaget. Dessuten, ved å lage din egen, kan du velge kryddernivået sammen med mange andre tilpasninger. Når du føler deg komfortabel med å lage kimchi-oppskriften nedenfor, kan du tilpasse den til din smak.

Er kimchi vegansk?

I hovedsak er kimchi både vegetarianer og vegansk. Likevel inkluderer noen regionale versjoner for eksempel salt blekksprut eller rå østers. Du kan helt lage vegansk kimchi med oppskriften nedenfor.

Er kimchi sunt?

Kimchi er utrolig bra for deg. All fermentert mat er rik på probiotika, som fremmer god fordøyelseshelse. Det er massevis av vitaminer og mineraler i kimchi også, og til og med hot pepper fremmer en raskere metabolisme.

Hva er gochugaru pepperflak?

Gochugaru er tørket malt chilipepper, knust og selges uten frø. Den beste typen er merket som taeyangcho, som betyr at paprikaen ble soltørket, derfor av høyere kvalitet. Dessuten er maewoon gochugaru den mest krydrede typen, og deolmaewoon gochugaru er den mildeste. Velg din favoritt!

Er kimchi det samme som surkål?

Kimchi ogsurkåler relativt like, siden de begge er fermentert mat, oftere enn ikke kål. Likevel er det noen få viktige forskjeller. Surkål er mye enklere, og det er aldri så krydret som kimchi. Kimchi kan til og med være krydret, og det får du ikke fra det tyske krydderet.

Blir kimchi dårlig?

Som all mat, blir kimchi til slutt dårlig, men det kan ta flere måneder, forutsatt at du oppbevarer den på et mørkt, kaldt sted som kjøleskapet i en lufttett beholder og unngår å forurense den med skitne redskaper. Ved å salte kålen fremmer du veksten av sunne mikroorganismer som beskytter maten mot matødeleggende bakterier.

Enkel Kimchi-oppskrift

Her er en enkel oppskrift på kimchi, inkludert alt du trenger for å lage kimchi hjemme. Jeg er sikker på at du vil finne stor glede i å lage denne smakfulle sideretten på tradisjonelt vis. Det er bare ingenting som kimchi, spesielt når det er hjemmelaget!

Denne oppskriften lager en stor porsjon kimchi, som skal holde seg lenge i kjøleskapet. For å lage oppskriften må du hakke ingrediensene, saltkure kålen, tilberede risgrøten, lage kimchi-pastaen og kombinere alle elementene. Det er mer enn én måte å lage kimchi på, men dette er uten tvil den enkleste måten å lage tradisjonell kimchi hjemme. Oppskrift tilpasset fraMaangchi.

Ingredienser:

 • 10 pund napakål (baechu)
 • 1 kopp kosher salt
 • ½ kopp søtt rismel
 • ¼ kopp sukker
 • Vann etter behov
 • 10 fedd hvitløk
 • 2 2-tommers biter ingefær
 • 2 løk
 • 1 kopp fiskesaus
 • 2½ kopper Gochugaru varme pepperflak
 • 1 purre
 • 10 grønne løk
 • 1 stor gulrot
 • 1 stor koreansk reddik

Veibeskrivelse:

 1. Trim og rens kålen, knus hvitløken, skrell og finhakk ingefær og finhakk løken, hakk purren, skjær grønnløken diagonalt, julienne gulroten og reddiken. Sett alle ingrediensene til side separat.
 2. Skjær kålen på langs i kvarte og bruk en kniv til å fjerne kjernen i hvert kvartal, og la bare bladene være igjen. Kutt hver fjerdedel i passe store biter og legg i en stor miksebolle.
 3. Bløtlegg den hakkede kålen i kaldt vann og bland med saltet. La kålen hvile i saltvannet i halvannen time, rør hvert 30. minutt for å sikre at all kålen er riktig saltet.
 4. Skyll kålen i kaldt rennende vann. Gjenta 1-2 ganger for å sikre at kålen er saltfri. Tøm og sett til side.
 5. For å lage grøten, hell tre kopper vann og det søte rismelet i en stor kjele. Bland for å kombinere og kok over middels varme (5-8 minutter). Rør av og til.
 6. Tilsett sukkeret i kjelen og rør til det er oppløst og blandingen er gjennomsiktig. Slå av komfyren og la blandingen avkjøles til romtemperatur.
 7. Lag kimchipastaen ved å legge den kalde grøten i en foodprosessor og tilsette fiskesaus, pepperflak, hvitløk, ingefær og løk. Blitz mellom tilsetningene til alle ingrediensene er kombinert til en rennende pasta.
 8. Ha kimchi-pastaen over i en bolle og tilsett grønnløk, purre, gulrot og koreansk reddik. Bland med hånden bruk håndhansker.
 9. Tilsett den drenerte kålen i kimchi-pastaen, bland godt og ha over i en steril krukke eller lufttett beholder.
 10. Nyt den ferske kimchien som den er, eller la den gjære i kjøleskapet i noen dager for en syrlig smak. Du skal se bobler fra gjæringen etter 2 dager i kjøleskapet.

Tips:

 • Oppbevar kimchien i kjøleskapet. Sørg for å legge dem i en lufttett beholder.
 • Kimchi smaker best hvis ingrediensene blandes med hendene, så sørg for å bruke håndhansker.
 • Bland pastaen og kålen i omganger hvis du ikke har ekstra store boller.

Hvordan lage Kimchi - enkel oppskrift du kan lage hjemme (2)

Enkel Kimchi-oppskrift

Enkel kimchi oppskrift du kan lage hjemme. Laget av enkle ingredienser og vanlige koreanske krydder!

Skriv ut oppskriftPinoppskrift

Forberedelsestid2timer timer

KursSiderett

Matkoreansk

Porsjoner1 stort parti

Utstyr

 • ekstra store boller

 • små boller

 • skjærefjøl

 • kniv

 • stor gryte

 • kjøkkenmaskin

 • lufttette beholdereå lagre kimchi

 • håndhanskerfor å blande pastaen til kålen

Ingredienser

 • 10 pund napa kål
 • 1 kopp kosher salt
 • 1/2 kopp søtt rismel
 • 1/4 kopp sukker
 • vann etter behov
 • 10 nellik hvitløk
 • 2 ingefær 2-tommers størrelse
 • 2 løk
 • 1 kopp fiskesaus
 • 2 1/2 kopper Gochugaru varme pepperflak
 • 1 stilk purre
 • 10 stengler grønn løk
 • 1 gulrot stor
 • 1 Koreansk reddik stor

Bruksanvisning

 • Trim og rens kålen, knus hvitløken, skrell og finhakk ingefær og finhakk løken, hakk purren, skjær grønnløken diagonalt, julienne gulroten og reddiken. Sett alle ingrediensene til side separat.

 • Skjær kålen på langs i kvarte og bruk en kniv til å fjerne kjernen i hvert kvartal, og la bare bladene være igjen. Kutt hver fjerdedel i passe store biter og legg i en stor miksebolle.

 • Bløtlegg den hakkede kålen i kaldt vann og bland med saltet. La kålen hvile i saltvannet i halvannen time, rør hvert 30. minutt for å sikre at all kålen er riktig saltet.

 • Skyll kålen i kaldt rennende vann. Gjenta 1-2 ganger for å sikre at kålen er saltfri. Tøm og sett til side.

 • For å lage grøten, hell tre kopper vann og det søte rismelet i en stor kjele. Bland for å kombinere og kok over middels varme (5-8 minutter). Rør av og til.

 • Tilsett sukkeret i kjelen og rør til det er oppløst og blandingen er gjennomsiktig. Slå av komfyren og la blandingen avkjøles til romtemperatur.

 • Lag kimchipastaen ved å legge den kalde grøten i en foodprosessor og tilsette fiskesaus, pepperflak, hvitløk, ingefær og løk. Blitz mellom tilsetningene til alle ingrediensene er kombinert til en rennende pasta.

 • Ha kimchi-pastaen over i en bolle og tilsett grønnløk, purre, gulrot og koreansk reddik.

 • Tilsett den drenerte kålen i kimchi-pastaen, bland godt og overfør til en steril krukke eller lufttett beholder.

 • Nyt den ferske kimchien som den er, eller la den gjære i kjøleskapet i noen dager for en syrlig smak. Du skal se bobler fra gjæringen etter 2 dager i kjøleskapet.

Notater

Tips:

 • Oppbevar kimchien i kjøleskapet. Sørg for å legge dem i en lufttett beholder.
 • Kimchi smaker best hvis ingrediensene blandes med hendene, så sørg for å bruke håndhansker.
 • Bland pastaen og kålen i omganger hvis du ikke har ekstra store boller.

oppskrift tilpasset fra Maangchi.

Nøkkelordbanchan, gimchi, kimchee

FAQs

Hvor sunt er kimchi? ›

- Kimchi er sunn fordi den er fiberrik og kalorifattig, og inneholder i tillegg masse vitaminer og mineraler, samt probiotiske melkesyrebakterier og kraftfulle antioksidanter, forklarer hun.

Hvor lenge holder kimchi seg i kjøleskap? ›

La kimchien stå i romtemperatur og fermentere i 12-14 dager. Smak på den, når den er ferdig har den fått en egen, karakteristisk smak. Når kimchien er ferdig, oppbevares den kaldt i kjøleskap. Den kan holde seg flere uker.

Hva betyr kimchi? ›

Kimchi er Koreas nasjonalrett, bestående av fermenterte grønnsaker og iblant reker eller andre små sjødyr. Grønnsakene varierer, men basisen er ofte kinakål sammen med hvitløk, reddik og frisk, rød chilipepper. Kimchi har en sterk smak og duft og er nærmest obligatorisk tilbehør til et koreansk måltid.

Hva spiser man med kimchi? ›

Fermenterte grønnsaker – kimchi – regnes som Koreas nasjonaltrett. Grønnsakene på glass smaker godt i nudelretter, supper og sammen med svinekjøtt.

Er kimchi bra for magen? ›

Kimchi – Koreas nasjonalrett

Fermentert mat er i vinden og det er ikke uten grunn. Gjennom å fermentere grønnsaker og korn gjør man næringen i dem enda høyere og bedre tilgjengelig for kroppen. I tillegg får man i seg gode bakteriekulturer som gjør godt for magen og helsa.

Hvor kan jeg kjøpe kimchi? ›

Hvor får jeg tak i kimchi? Du kan kjøpe Green Choice Kimchi mild fermented hos Spar, Meny, Bunnpris, Coop Mega, Obs og oda.no.

Hva smaker kimchi? ›

Kimchi er en koreansk siderett av fermenterte grønnsaker. Hovedingrediensen er ofte kinakål og hvit daikon reddik. Smaken karakteriseres av en god balanse mellom syrlighet, chilistyrke, søtt og umami.

Hva er kimchi saus? ›

Krydret Chilisauce til Kimchi

I dag er Kimchi svært godt kjent internasjonalt og har fått et rykte som supermat. Kombinasjonen av hvitløk, ingefær, chilipepper, salt og fiskesaus skaper en spesielt smakfull smak i Kimchien eller oppskriften du velger!

Hvorfor er fermentert mat sunt? ›

For fermentert mat har ikke bare lang holdbarhet, det er ekstremt godt for helsen din! Under fermenteringsprosessen produserer bakterier eller gjærsopper syrer, gass eller alkohol. Dette gjør maten LETTERE Å FORDØYE, og svært gunstig for tarmhelsen.

Hva spiser man i Korea? ›

Koreansk mat består som oftest av ris, nudler, tofu, grønsaker og kjøtt. Tradisjonelle måltider innebærer ofte mange sideretter (banchan) og dampkokt ris. Kimchi, er som oftest krydret fermentert napakål, og som også er Koreas nasjonalrett serveres vanligvis til alle måltider, selv pizza.

Hva er nasjonalretten i Nord Korea? ›

Nasjonalrett. Kimchi er en nasjonalrett av både Nord- og Sør-Korea. I løpet av Sør-Koreas engasjement i Vietnamkrigen ba regjeringen om amerikansk hjelp for å sørge for at sørkoreanske tropper, angivelig “desperat” etter retten, kunne få tilgang på kimchi også i jungelen.

Hvordan oppbevare fermentert mat? ›

Glass med fermenterte grønnsaker oppbevares i kjøleskap når det er klart til å spises. I kjøleskap har det gjerne holdbarhet og sprø konsistens i ett år eller mer, men er best på smak i de første fem månedene.

Er kinakål sunt? ›

Kinakål har både lavt energi - og fettinnhold og er en kilde til vitamin C. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Kinakål har også et høyt innhold av kostfiber som er gunstig for fordøyelsen. Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.

Hva slags mat er fermentert? ›

Fra øl og rakfisk til kombucha og kimchi

Rakfisk, pultost, spekepølse, tjukkmjølk, surøl, rødkål og surkål er derimot godt kjent «norsk» fermentert mat og drikke. Mer lokale retter som gammelsaltet sei fra Nord-Norge og sursteik fra Vestlandet, er også gamle oppskrifter på fermentert mat.

Er koreansk mat sunt? ›

Jeon sier at det koreanske kjøkken består av mye grønnsaker og at maten generelt er sunn og næringsrik. – Spiser man bare koreansk mat vil man ikke bli fet, ler Jeon.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated: 20/12/2023

Views: 5299

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.