Beste salt for Kimchi - Sammenligning av 12 salter (koreansk vs andre) (2023)

Hva er det beste saltet å bruke for Kimchi? Må jeg bruke koreansk havsalt? Kan jeg bruke Himalayasalt til Kimchi? Dette er bare noen av spørsmålene jeg skal prøve å svare på angående salt og kimchi inkludert resultatet av mitt forsøk med forskjellige salter.

Beste salt for Kimchi - Sammenligning av 12 salter (koreansk vs andre) (1)

Innholdsfortegnelse

Hva koreanere sier om Salt og Kimchi

Før jeg tar med koreanske mødre inn i dette emnet, må jeg bare si at enhver gjæringsekspert vil fortelle deg at saltets rolle i gjæring og konservering er veldig viktig for smaken, teksturen og hvor godt maten din vil holde seg bevart.

"KVALITETEN på SALT påvirker i stor grad resultatet av Kimchi, Gochujang, Doenjang og andre fermenterte matvarer som jeotgal."

Dette er noe jeg har hørt om og om igjen i oppveksten fra min mor, og andre ajummas (eldre damer).

«Euu.. I just need good salt to get good flavor» – oversettelse – Du må bruke godt salt for å få god smak.

Og det er grunnen til at de fleste av min mors generasjon er ekstra forsiktige med å skaffe salt av beste kvalitet fra koreanske saltfelt direkte fordi de vet.

Alle koreanere vet at bruk av feil type SALT (hvis bittern ikke fjernes riktig for eksempel) vil resultere i kimchi som kan smake bittert og kan bli grøtaktig før enn senere. Og alle som vet om kimchi-fremstilling, tenker til og med på å bruke noe annet salt enn koreansk solsalt (천일염 Cheonliyeom) for å fermentere mat.

Men, selvfølgelig, du kjenner meg, det er ikke nok. Hva om alle bare gjentar det folk sier? Er det noen som har prøvd å bruke andre salter? Jeg trenger å forstå og være overbevist om at det faktisk er tilfelle. Og gjennom dette innlegget vil jeg dele funnene mine, inkludert noen salinitetstester jeg har gjort hjemme og også enKimchi-eksperiment med koreansk solsalt vs keltisk salt.

Hvis du leser videre, vil jeg også dele informasjon om forskningsartikler og til og med en doktorgradsavhandling skrevet av koreanske forskere som støtter denne teorien mer vitenskapelig.

Alle salter er IKKE LIKE

For det første, det viktigste du trenger å vite er at alle salter IKKE er like – ikke bare når det gjelder smak, men når det gjeldernatriumnivå per samme vekt ELLER volum. Så la oss prøve å få en god bakgrunnsforståelse av hvordan forskjellige salter kan skille seg fra hverandre, og også hvordan de er kontra koreansk solar havsalt.

10 salter (koreanske og andre) og deres natriumnivåer

For å starte, la oss sammenligne 10 salter og deres natriumnivåer. Nedenfor er en tabell og en graf jeg tegnet ved å bare samle informasjon om natriumnivået som er på etikettene til hvert av følgende salter:

Type salt (i 1/4 ts mengde)Natrium (mg)Vekt (g)
Kosher salt (diamantkrystall)2800,7
Koreansk Solar Sea Salt (3 år gammel) (Sempio)3501
Fransk Guerande grovt havsalt (grå)3801
Fint havsalt (365)4401.2
Grovt kosher salt (Morton)4801.2
Keltisk havsalt4801.5
Himalaya steinsalt5501.4
Grovt middelhavssalt (Morton)5801.5
Hermetisering av syltesalt (Morton)5901.5
Bordsalt, uniodisert (Morton)5901.5

Nå, i tillegg til at natriumnivåene er forskjellige per samme volum, hvis du beregner per samme vekt på 5g, kan du se hvordan natriumnivåene ikke nødvendigvis har samme trend. Diamond Crystal Kosher salt er for eksempel så lett i vekt per granulat at hvis du skulle bruke vekt - vil du ende opp med å bruke nesten dobbelt så mye mer salt enn i volum. Morton bordsalt derimot, er det motsatte. Hvis du skulle bruke vekt, vil du ha mye lavere natriummengde enn du ville gjort hvis du målte den etter volum.

Nå, normalt, betyr ikke alt dette så mye fordi de fleste oppskrifter bruker bare en ts her og der. MEN, for Kimchi saltlake, vi snakker om å bruke KOPER SALT, og så da kan du forestille deg forskjellen i natrium dette kommer til å gjøre.

LEKSJON 1 – Ikke alle salter er like. Koreansk Solar Sea Salt har i gjennomsnitt omtrent 350 – 400 mg natrium per 1/4 ts, og alle mine Kimchi-oppskrifter er basert på det nivået.

Jeg prøvde å inkludere noen av de mer kjente og vanlige saltene av Morton, Diamond Crystal og naturlige havsalter som Celtic salt, slik at du har en hel variasjon. Og fra disse kan du se utvalget av forskjellige natriumnivåer enten det er med samme vekt eller med samme volum.

Natriumnivåene i tabellen varierer fra 280 til 590!Det er mer enn to ganger. Det salteste Morton Pickling-saltet vil være omtrent 68 % saltere enn et koreansk solar-havsalt!!

SÅ VÆR OPPMERKSOM PÅ DISSE FORSKJELLENE når du bruker andre salter.

10 Salter og deres smaker

Det første Judith og jeg gjorde var å smake på saltene på egen hånd. Jeg har en hel tabell over det, men foreløpig vil jeg bare dele det generelthavsalt smaker mer komplekst, glatt og ikke så hardt.Koreansk havsalt, Guerande-havsalt og keltisk havsalt har alle lignende behagelige smaker og etterlater nesten en søt ettersmak.

Bordsalt, koshersalter, steinsalter er bare salte og har ikke mye smak. Bordsalt smaker veldig salt med en gang, og etterlater en ubehagelig ettersmak nær halsen.

saltholdighetstest av 12 salter

For saltholdighetstesten la jeg til 2 koreanske solsalter til for å se hvor forskjellig eller lik saltinnholdet deres var. Så totalt er det de 10 over + 2 koreanske til.

Bildet nedenfor er noe jeg fanget for mange år siden da jeg startet studiet mitt om dette emnet. Elsker du ikke bare alle de forskjellige fargene? Min favoritt er Korena Roasted Bamboo Salt – har en fantastisk lilla grå nyanse. Les mer om det i innlegget mittHER.

Beste salt for Kimchi - Sammenligning av 12 salter (koreansk vs andre) (3)
Hva erSaltholdighet?

Det er saltheten til salt oppløst i vann.

Jeg vet at jeg bare kunne ha stoppet ved å lese etikettene og sammenligne natriumnivåene i en tabell. Men jeg bestemte meg for å faktisk teste saltholdigheten til saltene fordi jeg var nysgjerrig på saltinnholdet mellom forskjellige koreanske Cheonilyeoms som jeg hadde. Jeg er vel bare en vitenskapsnerd i hjertet... 😝

Det er også fordi min erfaring forteller meg at koreanske Cheonilyeoms alle er like i saltholdighetsnivåer basert på Kimchi-opplevelsen min, men saltposene hadde faktisk helt forskjellige nivåer?? En pose sa 550 mg og en annen sa 350 mg natrium per 1/4 ts. Men når jeg smaker på det og bruker det, føler jeg at det smakte det samme. Jeg hadde også noen salter som jeg fikk direkte fra en saltfarm i Korea uten etiketter, så jeg var nysgjerrig..

BTW –TAKK JUDITH! Jeg legger endelig ut dette!! 😍

Jeg må dele at jeg gjorde disse testene med min gode venn Judith. Skulle du tro at saltstudien min startet i 2017... da en leser klaget til meg (min eneste på 10 år, så ikke ille, ikke sant?) at hun måtte kaste Kkakdugi kimchien sin fordi den ble så salt.. Jeg ble knust.. hvordan kunne det ha seg??

Min mistanke var at hun brukte noe annet veldig salt salt som bordsalt. Og jeg fortalte Judith om det, og lang historie kort, vi bestemte oss for at vi skulle teste og måle saltholdigheten til forskjellige salter!

BTW, jeg lager fortsattKkakdugumed denne oppskriften, og den blir kjempegod for meg hver gang!

Judith pleide å være naturfaglærer, så hun ga meg god veiledning for å gjøre testene bedre – for ikke å nevne at hun tok med seg testutstyr som graderte sylindre og viktigst av alt hennes forslag som å bruke destillert vann!! HA HA..

ANSVARSFRASKRIVELSE – disse testene ble gjort hjemme og ikke i et laboratorium, så disse resultatene er kanskje ikke helt nøyaktige, men jeg deler bare det jeg fant. Jeg har testet hver enkelt ca 3 ganger.

Resultatene bekreftet mine mistanker om at alle mine 3 Cheonilyeoms hadde lignende saltholdighet og forklarte også hvorfor en person helt kunne ende opp med fryktelig salt kimchi hvis de brukte feil type salt, men likevel fulgte oppskriften min.

Beste salt for Kimchi - Sammenligning av 12 salter (koreansk vs andre) (4)

Min SALINITETSTEST – saltholdighetsverdier ble oppnådd ved å løse opp salter i 30 ml destillert vann. Salter ble målt etter vekt (5 gram) eller volum (1 ts), oppløst til ingen saltpartikler var igjen og deretter målt ved hjelp av enRefraktometer.

I grafen ovenfor kan du sealle 3 koreanske Cheonilyeom-salter faller alle i området 10-11 ppt!!

Observasjoner
 • 8 av 9 ikke-koreanske salter har alle høyere saltholdighet
 • Bordsaltlake er mer enn 80 % saltere enn koreansk havsaltlake generelt
 • Himalayasalt og bordsalt er de salteste
 • De fleste havsaltene har en tendens til å ha nærmere saltholdighet til koreanske havsalter
LEKSJON 2 – Selv om jeg ikke har testet alle koreanske Cheonilyeoms, fra RESULTATET av testen min ovenfor og fra det faktum at alle koreanske Kimchi-oppskrifter sjelden spesifiserer merket til koreanske Cheonilyeom, tror jeg at jeg vil (nøye) si at de fleste av dem har lignende saltholdighetsnivåer.

Er Cheonilyeom virkelig det BESTE saltet for Kimchi?

Jeg tror vi har fastslått at koreansk Cheonilyeom (solhavsalt) i gjennomsnitt har lavere saltinnhold og natriumnivåer sammenlignet med de fleste andre salter foruten Dianmond Cyrstal Kosher salt.

Nå, er det det? Er det andre kvaliteter i koreansk solar havsalt som gjør det mer ideelt for Kimchi? La oss svare på disse spørsmålene nedenfor.

Hva er Cheonilyeom? Hva er spesielt med det?

Jeg har allerede snakket om Cheonilyeom i minKoreansk saltguideinnlegg, men jeg skal kort beskrive det her igjen.

Cheonilyeom 天日鹽 er laget med den eldste saltfremstillingsmetoden i verden – ved å fordampe sjøvann i solen. FYI, Cheon betyr himmel, il betyr Dag eller Sol og Yeom betyr Salt – dermed Solar Sea Salt. Sjøvann samles opp i dammer og tørkes deretter naturlig i solen, og etterlater til slutt en konsentrert mengde salt som deretter krystalliserer. Denne typen salt holder naturlig på mer fuktighet enn andre typer salt siden det er minimalt bearbeidet, men det tar også tid (måneder) og mye menneskelig arbeid.

Koreanere sammenligner ofte dette med det franske Guérande Sea Salt, da det ganske mye produseres på samme måte, men til en mye lavere pris fordi koreanere er i stand til å produsere dem mer i massemengder. BTW, cheonilyeom av beste kvalitet lagres ved 3 år eller mer for å fjerne bittern (Gansu 간수) sammen med fuktigheten.

Mark Bittermen, i sin James Beard-prisbelønte bokDen Saltede, skriver han om koreansk salt og han elsker det så mye at han i hovedsak pakket om koreansk cheonilyeom til sitt eget merke og kalte det The Meadow Sel Gris aka Korean Sel Gris. Plutselig ble koreansk salt bare elegant.. haha. Nå, hvorfor tenkte jeg ikke på den forretningsideen. 😝

Uansett, i The Salted skriver han (s123) – "Den har ikke det minste spor av bitterhet, .. men heller noe som tyder på sødmen til tropiske frukter som er temmet ned...Glitrende koreansk sel gris på mat føles som et flyktig privilegium, og hver gang du bruker det oppdateres følelsen av lykken din... det er absolutt en av mine personlige favoritter som et allsidig salt til daglig bruk, til matlaging og til etterbehandling."

Vel, han er absolutt enig med meg i at dette er et spesialsalt med veldig fine håndverkssmaker. Men det som er utrolig er at koreanere bruker dette til å sylte Kimchi hver dag og har gjort det i hundrevis av år.

Derfor er Cheonilyeom spesiell på grunn av dens fantastiske kunstsmaker, men den er også spesiell på grunn av det faktum at når den er laget for Kimchi, er den lagret i 3 år slik at all bitterhet blir drenert bort. Noe som gjør Kimchien så deiligere. Det er andre vitenskapelige studier som støtter dette saltet hjelper andre aspekter av Kimchi - ikke bare smak, men tekstur og lagringsevne.

Mitt Kimchi-eksperiment (koreansk vs keltisk havsalt)

Tro det eller ei, det er mange forskningsstudier gjort på salt og Kimchi av forskere i Korea. Men først ville jeg dele mitt eget eksperiment. Etter å ha lest i det siste at Celtic Sea Salt er det siste, sterkt anbefalte saltet for generell gjæring, og også funnet at smakene og natriumnivået ligner noe på Cheonilyeom, bestemte jeg meg for å prøve et lite eget eksperiment.

EKSPERIMENTET– Jeg kuttet den samme kålen i 1/2, og saltet en i Cheonilyeom og en annen i keltisk havsalt. Nå tok jeg hensyn til forskjellen i natriumnivåer, så jeg justerte saltmengden tilsvarende for å oppnå tilsvarende saltholdighetsnivå i saltlakene. Jeg prøvde å holde alt annet ved like – den samme krydderpastaen selvfølgelig og legge den i forskjellige plastposer for å gjære (etter å ha vært i romtemperatur i 2 dager før) i Kimchi-kjøleskapet mitt.

RESULTATER– De første par ukene kunne jeg ikke se noen forskjell visuelt eller teksturelt, men smaksmessig kunne jeg og mannen min smake forskjell. DeCheonilyeomen var definitivt mer lysere og hadde det vanskelige å beskrive klarsignalet som en god Kimchi har. DeKeltisk salten hadde alle de riktige grunnsmakene, men manglet den spesielle spede smaken som gjør kimchi OK vs AWESOME i boken min.

Beste salt for Kimchi - Sammenligning av 12 salter (koreansk vs andre) (5)

Og nå etter 1 måned (bildet over), tok jeg dem ut igjen og smakte på det. Visuelt kan jeg nå begynne å se at saltene også påvirker fastheten til kålen.

Jeg tok et bilde, og det er litt vanskelig å se det her, men du kan se at den keltiske havsalt-kimchi-kålen til VENSTRE begynner å bli gjennomsiktig og gul (fokus på de kuttede kantene), noe som betyr at kålen begynner å gå i oppløsning og bli grøtaktig mens den til HØYRE fortsatt er veldig lys, skarp og frisk.

Og smaksmessig var det fortsatt den samme forskjellen. Den keltiske salten manglet den spesielle stemningen en god Kimchi har. Men det var fortsatt ok smaker.

LEKSJON 3 – Å bruke et av de beste havsaltene (andre koster uoverkommelige) bortsett fra koreansk solar-havsalt ga ikke like gode resultater både i smak og tekstur.

Noen undersøkelser om bruk av forskjellige salter i Kimchi

Nedenfor er raske oppsummeringer av forskning gjort på effekten av salt på kimchi-gjæring.

Langvarig, fast og velsmakende Kimchi-vinner – Cheonilyeom

STUDIE A

En studie om effekten av solsalt på Kimchi-gjæring sammenlignetKoreansk solar havsalt (4 år gammel vs 1 år gammel)ogrenset salt. (Chang, Kim og Chang, 2011)

Renset salter koreansk sjøvann som filtreres, kokes for å fordampe vannet og deretter samles saltet opp. Sensorisk evaluering og fasthetstesting av kimchi etter 33 dagers lagring resulterte i at det 4 år gamle koreanske solhavsaltet hadde høyere poengsum enn andre salter. Fargen ble også observert og gulhetsfargeverdiene var høyere med renset salt, noe som betyr at kimchien surnet raskere med renset salt.

[Chang, Kim og Chang 2011]

Abstrakt -Kimchi ble tilberedt med tre typer salt (4 år gammelt solsalt, FS; 1 år gammelt solsalt, OS; og renset salt, PS), ved bruk av Leuconostoc citreum GJ7 som startkultur. Den tilberedte kimchien ble fermentert (opptil 0,5-0,6% av surhetsgraden) og lagret i 5 måneder ved -1∘C−1∘C. I løpet av lagringsperioden økte surheten til FS-kimchi gradvis, mens den til PS-kimchi økte kraftig. Fargeverdien for gulhet (b) til PS kimchi (63,4) var høyere enn for andre kimchier med solsalter (55,6-60,3). Hardheten til FS kimchi (1 912,6 gf) var større enn for de andre kimchiene (1 554,4-1 650,2 gf) under lagringsperioden. Dessuten viste sensorisk evaluering høyere skåre for FS kimchi enn for andre kimchier. Disse resultatene tyder på at FS er mer egnet salt enn PS for langtidslagring av kimchi.

STUDIE B

Kimchi ble tilberedt med forskjellige typer salter:renset salt (PS), solsalt lagret i 1 år (SS1), lagret i 3 år (SS3) og bambussalt (BS).

"Fra resultatene ovenfor kan det konkluderes med at SS, spesielt lagret i 3 år, og BS har betydelige fordeler i forhold til renset salt for kimchi-gjæring. SS og BS ser ut til å forbedre kvaliteten og forlenge holdbarheten til kimchi ved å oppmuntre til vekst avLeuconostocspp. og undertrykke vekst av gjær under kimchi-gjæring.

Konklusjon— Kimchi tilberedt med solsalt eller bambussalt hadde bedre sensoriske egenskaper enn kimchi med renset salt.

Effekter av ulike typer salter på veksten av melkesyrebakterier og gjær under kimchi-gjæring(Lee, Shim, Kim et al 2018 Matvitenskap og bioteknologi)

MÅ jeg bruke koreansk salt Cheonilyeom for Kimchi?

Det korte svaret er NEI, du MÅ IKKE.MEN(og det er et stort MEN), basert på personlig erfaring, eksperimenter og fra det jeg har hørt hele livet,Koreansk Solar Sea Salt (Cheonilyeom 천일염) er det beste saltet for å lage kimchi.

Selv om jeg ikke har prøvd å lage Kimchi med alle de ikke-koreanske saltene jeg nevner her, basert på min erfaring medKeltisk havsalt, Jeg tror du trygt kan bruke de fleste havsalter, men bare vet at du mest sannsynlig ikke vil ha den lyse, sprø smaken og den langvarige, sprø teksturen.

Du kan også bruke andre ikke-havsalter som Himalayasalt (sannsynligvis) eller syltesalt, jeg vil prøve å gjøre flere eksperimenter med dem og oppdatere dette innlegget med jevne mellomrom.

Hva kan skje med ikke-koreanske salter

 • Mestikke-koreanske salter (bortsett fra Diamond Crystal Kosher salt) vil være saltereenn Cheonilyeom, ts for ts og som vist ovenfor i grafene, så sørg for å beregne riktig mengde på nytt basert på natriumnivået.
 • Tilsetningsstoffer som antiklumping eller jod vil hindre gjæring, så unngå det
 • Kimchi kan ende opp med bitterhetmed mindre det er et salt som har blitt modnet med bittern fjernet
 • Kimchien din kan bli grøtaktig førog mister knasen

KONKLUSJON

Vel, du vet allerede min konklusjon - detKoreansk Cheonilyeom i alderen 3 år eller mer er det BESTE saltetfor å lage Kimchi når det gjelder smak, tekstur og langtidslagring.
Minst et 3 år gammelt (lengre jo bedre), lagret koreansk solar havsalt hvor bittern blir drenert bort over tid fungerer best.

Forresten, jeg har brukt timer (eller enkle dager?? 😝😜.) på å søke etter forskning gjort på dette emnet, og jeg må si at det meste av forskningen støtter konklusjonen min. Jeg vil imidlertid merke meg at jeg fant EN forskningsartikkel som ser ut til å påstå noe annet. At salter ikke ser ut til å gjøre noen forskjell.

Og jeg har til og med lest en annen koreansk matblogger som sa at du kan bruke bordsalt til Kimchi, og at det ikke spiller noen rolle. Vel, ærlig talt, jeg ville aldri gjort det (hvis jeg kan hjelpe det), men det er opp til deg, hvis du ikke smaker noen forskjell og ikke bryr deg om teksturen, burde det ikke være noe problem. Jeg smaker og ser en forskjell selv med keltisk havsalt, men jeg er kanskje ekstra kresen og nerdete...🤓. ha ha

MEN VENNLIGST, i det minstepass på at du bruker riktig mengde saltfor saltlake Kimchi, bør du bestemme deg for å bruke et annet salt enn det jeg anbefaler her.

EKSTRA – Litt morsom historie om salt og menneskelig sivilisasjon

Salt var imidlertid ikke lett å få tak i, og ble til og med behandlet som en form for valuta av visse kulturer. Så det er ikke overraskende at noen sier at opprinnelsen til ordet lønn kommer fra det latinske ordet 'sal' og også det latinske ordet 'salarium' som opprinnelig betegner en romersk soldats godtgjørelse for å kjøpe salt. https://www.merriam-webster.com/dictionary/salary>

Mennesker og de fleste livsformer trenger salt for å overleve. Så det har vært avgjørende for menneskets overlevelse gjennom historien. Salts evne til å konservere mat var også en av de viktigste grunnleggende faktorene for sivilisasjonen. Matkonservering tillot mennesker å bli uavhengige av sesongmessig tilgjengelighet av mat og gjorde langdistansehandel mulig.

Vel, jøss! Jeg håper det er nyttig.

Lykke til med å lage Kimchi!

Jin Joo

FAQs

What is the best Korean sea salt for kimchi? ›

CONCLUSION. Well, you already know my conclusion – that Korean Cheonilyeom aged 3 years or more is the BEST salt for making Kimchi in terms of taste, texture and long term storage. At least a 3 year old (longer the better), aged Korean solar sea salt where the bittern is drained away over time works best.

What kind salt do I use for kimchi? ›

Many essential Korean dishes involve brining, salting or fermenting, and good sea salt is key in the process. For example, when making Kimchi, coarse salt is used to salt nappa cabbages because it melts slower than the refined salt, so the saltiness is absorbed gradually.

How much salt should I use for kimchi? ›

When making kimchi, you want to end up with 2–3% salt content by weight. If you're a Korean grandma, you can eyeball it. For the rest of us, here's a simple Google Sheet calculator to ensure you end with up with the right salt content. Feel free to copy and modify with your own recipe.

Is Korean salt different? ›

But Korean Salts like Cheonilyeom or even other premium quality salts like French Guerande Salt will have a lot more complex flavor profile, a smoother, less harsh salty flavor and most surprisingly, can end with an almost sweet note which is a sign that it's a great tasting salt.

What is the best salt for fermenting sauerkraut? ›

However, do check your salt doesn't contain chemical anti-caking agents which might affect the fermentation. Try fine sea salt, or Diamond Crystal Kosher salt. The Spices - spices are used for flavour, and they can also help to slow mould growth. Caraway seeds are popular in traditional Polish sauerkraut making.

What is the best fermenting salt? ›

The type of salt recommended to ferment with is an unrefined salt that is full of natural vitamins and minerals. One of the best types of salt to ferment with is sea salt. Sea salt contains several nutrients, including trace amounts of magnesium, potassium and calcium. Picking salt and Kosher salt are also good to use.

Do you rinse kimchi after salting? ›

Allow cabbage to sit covered at room temperature for 3 to 6 hours (a longer time will make it more salty). d. Rinse cabbage pieces 3 to 4 times with cold water to rinse away the salt, then place in a colander to drain out excess water from the cabbage for at least 30 minutes.

Do you rinse salt off kimchi? ›

Rinsing with Water

For a quick fix, rinsing your salty kimchi with water can help to remove some of the excess salt. Start by draining the brine from the kimchi and gently rinsing the vegetables in cold water. After a thorough rinse, taste the kimchi and see if the saltiness has reduced to a more palatable level.

How long to soak kimchi in salt? ›

We found Korean chili powder (medium or coarsely ground is best for kimchi) and Korean salted shrimp at H Mart in Falls Church. The vegetables need to soak in saltwater for at least 6 hours and preferably overnight.

How long to keep cabbage in salt for kimchi? ›

Solar sea salt is best if you can get them. Put cabbages in brine (made in step 3) – make sure the brine seeps fully into the cabbage by spreading out the leaves with your hands and swirling it around. Leave cabbages in brine for 2~3 hrs until the leaves start to get soft.

Do I have to use kosher salt for kimchi? ›

Natural sea salt is the salt of choice for most Koreans making kimchi, but I've found that kosher salt is a very good substitute.

What to do if kimchi is not salty enough? ›

Whatever the reason, it's easy to fix. If its not spicy or flavorful enough, add more kimchi paste. If it's not salty enough, add more salt.

What is the healthiest salt in the world? ›

Some salts are considered healthier than others, such as pink Himalayan salt and different types of sea salt. These are revered for their taste and texture compared to regular table salt. They are also preferred by some because most (but not all) are less processed and may contain more trace minerals.

Which type of salt is best? ›

Most chefs agree that the best salt for general cooking is Kosher salt, particularly Diamond Crystal Kosher Salt * because: you are less likely to over salt with it (it's less salty) it pinches easily.

What is the most flavorful salt substitute? ›

What are the best salt alternatives for cooking?
 1. Garlic. You can mince garlic and add it to various savory dishes, like pasta, fish, and vegetables. ...
 2. Lemon juice or zest. Like salt, lemon juice brings out the flavors in your food. ...
 3. Ground black pepper. ...
 4. Onions. ...
 5. Nutritional yeast. ...
 6. Vinegar. ...
 7. Paprika. ...
 8. Herbs and spices.
Mar 1, 2023

Can you use pink Himalayan salt to make kimchi? ›

Salt: Use salt that is free of iodine and anti-caking agents, as this can prevent the fermentation process from occurring. A suggestion is using Celtic Sea Salt, Pink Himalayan Salt, or other unrefined mineral salts.

What happens if you use iodized salt for kimchi? ›

When choosing salt for fermenting vegetables, there are two very important things to avoid: anti-caking agents and added iodine. The addition of iodine can inhibit beneficial bacteria and disrupt fermentation. We, therefore, advise against using iodized salt for vegetable fermentation.

Is kosher salt the same as sea salt? ›

There are a lot of similarities between sea salt and kosher salt. They're both made up of sodium chloride with no iodine and limited additives. The main differences lie in their origins, prices, and personal preferences. Sea salt is a result of evaporating ocean water while kosher salt is mined from salt deposits.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated: 29/09/2023

Views: 5325

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.