6 måter å oppgradere Instant Ramen - Gjør det til et måltid! - Budsjettbytes (2023)

Bekjennelsestid: noen ganger liker jeg faktisk instant ramen. Du vet, de billige små pakkene med salte nudler som bare koster 30¢? Jeg spiser dem ikke ofte, kanskje en gang i året, men når jeg får lysten er jeg ikke over å ta en pakke med instant-nudler og dra til byen. I løpet av årene har jeg funnet 6 enkle måter å oppgradere instant ramen, som til det punktet hvor det faktisk kan kvalifisere som et legitimt måltid, OG bruke opp restene på kjøkkenet mitt på samme tid. Så jeg kommer til å dele dem med deg i dag fordi det er en total vinn-vinn.

6 måter å oppgradere Instant Ramen - Gjør det til et måltid! - Budsjettbytes (1)

Ja, det er detøyeblikkelig rameni den bollen på bildet over. Og disse oppgraderingene var ganske rimelige.

Nå er det åpenbart at den beste måten å oppgradere instant ramen er å bare fåekteramen (fra en restaurant eller nudler av god kvalitet fra en asiatisk matbutikk), men det er ikke det vi snakker om i dag.

Vi snakker om når ditt eneste alternativ, eller dinforetrukketalternativet, er de rimelige små ramen-pakkene som du kan finne i omtrent hvilken som helst dagligvarebutikk eller nærbutikk. Så når det er det du har, her er hvordan du kan krydre bollen og gjøre den om tilfancyramen!

Hva du skal legge til i Ramen

Instant ramen er et blankt ark for alle slags smaker og ingredienser, slik at du virkelig kan ha det gøy når du tilpasser bollen din! Her er en oppsummering av noen av tingene jeg liker å legge til en bolle med instant ramen for å ta det opp et nivå:

 • Buljong:eksperimentere med å bruke din egen buljong og forskjellige smaker av buljong (grønnsaker, kokos, karri, rekebase, etc.)
 • Aromatikk:Å legge til noen få friske aromater, som hvitløk, ingefær eller løk, kan virkelig gi mye dybde til smaken av buljongen din.
 • Sauser:søk i kjøleskapet etter sauser som du kan røre inn i bollen, som sriracha, chili crisp, østerssaus, hoisinsaus, fiskesaus eller til og med peanøttsmør.
 • Grønnsaker:Instant ramen er en fin måte å bruke opp grønnsaksrester i kjøleskapet. De tilfører farge, smak og tekstur til hver matbit!
 • Protein:Gjør bollen din litt hjerteligere ved å tilsette litt rotisseriekylling, kokte reker, enbløtkokt egg, eller litt tofu.
 • Toppers:Jeg liker å legge til litt flair på slutten, enten det er noe for tekstur som sesamfrø eller furikake, eller noe friskt som koriander. Det er bare nok et lag med deilig som tar ramen over toppen!

hvordan gjøre Instant Ramen bedre – trinn for trinn

6 måter å oppgradere Instant Ramen - Gjør det til et måltid! - Budsjettbytes (2)

1. Bruk din egen kjøttkraft

6 måter å oppgradere Instant Ramen - Gjør det til et måltid! - Budsjettbytes (3)

Hopp over smakstilsetningspakken og bruk din egen buljong, uansett hvilken type du foretrekker. Jeg liker å bruke enten grønnsaks- eller kyllingsmak bedre enn buljong (jeg bruker halv buljong, halvparten vann for å holde saltet nede), men du kan også bruke enhjemmelaget beinbuljong,dashi, eller bare litt miso blandet med vann. Ikke bare gir dette deg mer kontroll over saltet og andre ingredienser, men det gir deg også enmyeav smaksalternativer!

2. Legg til Aromatics

6 måter å oppgradere Instant Ramen - Gjør det til et måltid! - Budsjettbytes (4)

Oppgradering av instant ramen handler om tilleggene, og det begynner med å tilsette friske aromater til buljongen din for å virkelig gi smaken litt stemning. Jeg liker å legge til fersk hvitløk, ingefær og grønn løk. Jeg har vanligvis alle tre av disse for hånden (jeg oppbevarer ingefæren min i fryseren), så det er en no-brainer. I tillegg gir frisk ingefær suppen en behagelig medisinsk kvalitet som er flott når du er i dårlig vær.

TIPS:Finhakk hvitløken og riv ingefæren. Sauter begge i litt olje i et minutt eller så før du tilsetter buljongen i kjelen. Grønnløken kan enten drysses over toppen til slutt, sauteres med ingefær og hvitløk, eller begge deler!

3. Saus det opp

6 måter å oppgradere Instant Ramen - Gjør det til et måltid! - Budsjettbytes (5)

Hvis du er som meg, har du ikke mindre enn 20 halvbrukte flasker med sauser i kjøleskapet. Vel, Instant ramen er en fin måte å bruke opp noen av disse sausene på. Du kan røre sambal, chili hvitløksaus, sriracha, østerssaus, hoisinsaus, fiskesaus, gochujang, soyasaus eller en rekke andre sauser i buljongen for mer smak. Eller legg dem i den ferdige bollen som et slags bordkrydder.

TIPS:Tilsetning av sauser kommer vanligvis med tilsatt salt, så husk dette når du velger buljong. Det er en grunn til at jeg liker å lage halvt buljong og halvt vann – det gir meg mer slingringsmonn til å legge til sauser senere.

4. Tilsett grønnsaker

6 måter å oppgradere Instant Ramen - Gjør det til et måltid! - Budsjettbytes (6)

Jeglooooovemin bolle med ramen full av grønnsaker. Det er her det blir veldig morsomt og nyttig. Bla gjennom kjøleskapet ditt etter grønnsaker som kanskje må brukes opp, som gulrøtter, paprika, sopp, kål og mer. Du kan også kaste i frosne grønnsaker, som brokkolibuketter, erter eller mais.

TIPS:Hvis du ikke har noen grønnsaker i kjøleskapet, stikk innom salatbaren på din lokale dagligvare og ta en liten håndfull eller to av favorittgrønnsakene dine. På den måten trenger du ikke kjøpe en hel pakke av hver enkelt. Du kan også score proteiner som tofu (se bildet over) eller rotisseriekylling for å kaste inn der.

6 måter å oppgradere Instant Ramen - Gjør det til et måltid! - Budsjettbytes (7)

5. Legg til et protein

6 måter å oppgradere Instant Ramen - Gjør det til et måltid! - Budsjettbytes (8)

Minfavorittprotein å legge til ramen min er et egg fordi det er så enkelt og jeg har dem alltid (bløtkokt eggellerhardkokt egg). Men det er så mange flere alternativer! Tofuterninger, tempeh i skiver, rotisseriekylling, kvernet svinekjøtt (brunt), skallet edamame, pulled pork, reker, you name it!

TIPS:Du kan knekke et rått egg rett inn i den kokende buljongen og la det koke i ca 6 minutter. Pass på at buljongen ikke koker kraftig, ellers vil egget brytes fra hverandre i en million biter og bare gjøre buljongen uklar. For egget på bildet ovenfor tilberedte jeg det separat ved å bruke min easy6-minutters bløtkokt egg metode, og legg den deretter til den ferdige bollen.

6. Topp det av

6 måter å oppgradere Instant Ramen - Gjør det til et måltid! - Budsjettbytes (9)

På tide å gå vill! Topp ramen med masse morsomme godsaker for å gi bollen smak, farge ogtekstur. Her er noen ting å legge til ramen:

 • Sriracha
 • Kimchi
 • sesamfrø
 • Smuldret bacon
 • Nori (tørket tang)
 • Friske urter (koriander, thaibasilikum, gressløk)
 • sesamolje
 • Knust chili
 • Furikake
 • Frisk lime
6 måter å oppgradere Instant Ramen - Gjør det til et måltid! - Budsjettbytes (10)

Og det er det! Det er alt som skal til for å gjøre en trist liten pakke med instant-nudler til en virkelig episk bolle som jeg er sikker på at jeg sannsynligvis vil betale minst $8 for på en restaurant.

6 måter å oppgradere Instant Ramen - Gjør det til et måltid! - Budsjettbytes (11)

Min favoritt Instant Ramen-oppskrift:

Skålen med instant ramen som vises på bildene i denne, er den ultimate representasjonen av hvordan man kan gjøre ramen bedre, men på en vanlig hverdag går jeg på en måte halvveis mellom vanlig og den ultimate versjonen. Her er favoritt oppgradert ramen-oppskrift:

Oppgradert Instant Ramen

4,72fra28stemmer

Når alt du har (eller ønsker) er en av de små billige pakkene med nudler, her er 6 enkle måter å oppgradere instant ramen og gjøre det til et legitimt måltid.

Forfatter:Beth – Budsjettbytes

6 måter å oppgradere Instant Ramen - Gjør det til et måltid! - Budsjettbytes (12)

6 måter å oppgradere Instant Ramen - Gjør det til et måltid! - Budsjettbytes (13) Porsjoner1 til 2

kokk10minutter min

Total10minutter min

Lagre oppskrift Skriv ut oppskrift

Ingredienser

 • 1/2 ss matolje
 • 1 nellik hvitløk, finhakket
 • 1/2 ts revet fersk ingefær
 • 1 håndfull oppskåret sopp
 • 1 kopp grønnsaksbuljong
 • 1 kopp vann
 • 1 pakke instant ramen (krydderet forkastet)
 • 1 håndfull fersk spinat
 • 1 stor egg
 • 1 grønn løk, i skiver
 • sriracha etter smak

Bruksanvisning

 • Tilsett olje, hvitløk og ingefær i en liten sausgryte og fres over middels i omtrent ett minutt.

 • Tilsett sopp i skiver og fres i omtrent ett minutt til.

 • Tilsett buljong og vann, og kok opp.

 • Når det koker, tilsett de ukokte ramennudlene. Kok i ca 3 minutter, eller bare til de er møre. Ikke overkok nudlene.

 • Rør inn spinaten til den er visnet. Skru ned varmen til lav, knekk egget inn i buljongen og la det stå i omtrent seks minutter, eller til eggehvitene er kokt og eggeplommen fortsatt er rennende.

 • Overfør suppen til en eller to boller, topp med sriracha og skivet grønn løk.

Se hvordan viberegn oppskriftskostnader her.

Ernæring

Servering:1ServeringKalorier:547,6kcalKarbohydrater:60,1gProtein:17.6gFett:26.2gNatrium:1238,6mgFiber:3.1g

Les hele vårernæringsfraskrivelse her.

6 måter å oppgradere Instant Ramen - Gjør det til et måltid! - Budsjettbytes (17) Har du prøvd denne oppskriften?Nevne@budsjettbyteseller tag#budsjettendringerpå Instagram!

Og avhengig av hva annet jeg har på kjøkkenet mitt, kan jeg legge til noen andre morsomme ting, som på bildene. :) Vil du lage mat? Sjekk ut vårMåltidsforberedende nudelsuppeglass!

Prøv disse andre Instant Ramen-smakene:

 • Kremet sopp Ramen
 • Gochujang Ramen med Tofu
 • Krydret peanøttsmør Ramen

Hva med deg?

Del dine favorittmåter for å oppgradere instant ramen i kommentarene nedenfor! Jeg elsker å lese alle de unike og kreative kombinasjonene folk kommer opp med for ramen deres!

FAQs

Why is instant ramen bad for you? ›

Though instant ramen noodles provide iron, B vitamins and manganese, they lack fiber, protein and other crucial vitamins and minerals. Additionally, their MSG, TBHQ and high sodium contents may negatively affect health, such as by increasing your risk of heart disease, stomach cancer and metabolic syndrome.

Is all instant ramen bad for you? ›

Ramen is not inherently unhealthy, but the flavor packet provided in instant ramen does contain high amounts of sodium. Diets high in sodium are associated with an increased risk of developing high blood pressure, a leading cause of stroke and heart disease, according to the Centers for Disease Control and Prevention.

What's the difference between instant ramen and ramen noodles? ›

The only similarity between instant noodles and ramen is that they're both noodle soups. Ramen is made fresh while instant noodles include a vast variety of manufactured noodles. The next time you call something ramen, think about it first.

Which instant ramen is the healthiest? ›

The Best Instant Noodles for Healthy Instant Soup
 • Vite Ramen. The main selling point of Vite Ramen is that these instant noodles have all the nutrition necessary for a human. ...
 • One Culture Foods. ...
 • Immi. ...
 • Noma Lim. ...
 • Mike's Mighty Good. ...
 • Nissin All-In Instant Noodles. ...
 • House Foods. ...
 • Oh So Tasty.

How unhealthy is real ramen? ›

Thus, Japanese ramen has high fat, carbohydrate, and sodium content, just like most noodle foods. It poses a major risk of weight gain due to its high-calorie content. However, as long as you are mindful of how many calories you consume each day, you can eat one or two average-sized bowls of each meal.

Is eating instant ramen once a week ok? ›

The Bottom Line. In moderation, including instant noodles in your diet likely won't come with any negative health effects. However, they are low in nutrients, so don't use them as a staple in your diet. What's more, frequent consumption is linked to poor diet quality and an increased risk of metabolic syndrome.

How unhealthy is Korean instant ramen? ›

Instant noodles are generally unhealthy. Noodles are very high in sodium and fat. Too much salt intake may lead to certain circulatory illnesses like high blood pressure, certain heart disease and even stroke. Just one serving of instant noodles contain 860 mg of sodium.

Can I eat only ramen everyday? ›

You'd also be surprised at the bounty of ramen options out there—dry and wet, spicy and mild, and even some that include meat. Regardless, it's definitely not something I would recommend on a daily basis; doing so long-term is said to incite high blood pressure and a higher chance of getting diabetes and heart disease.

What is Kylie Jenner ramen? ›

And if you haven't heard of Kylie Jenner ramen, it's basically instant ramen with a few add-ins that elevate the flavor. The result is buttery, garlicky ramen that's a lot more satisfying than your average instant noodles.

How long does it take for Kylie Jenner lips to go away? ›

The plumpness from the suction would last for only 24 hours at most, Barankin suggests. After that you're left with the repercussions.

Is Kylie A vegan? ›

Kylie Cosmetics is not only a cruelty-free makeup brand but also completely vegan as well. Kylie Cosmetics did not used to be fully vegan. This changed with the brand re-launch in August of 2021.

Why do Koreans like instant ramen? ›

And its popularity in Korean culture is not at all surprising. Not only is ramyeon convenient and affordable, but it is packed with flavours, making it one of the go-to meals for many working-class adults. There are even statistics to back up the Korean's love for ramyeon.

Why is Japanese instant ramen so good? ›

One of the reasons why people like instant noodles in Japan, is because they have collaboration products with actual popular ramen shops. Many of such shops have collaborated with producers and convenience stores to make instant noodles that would recreate the flavor of the shop.

Do you eat instant ramen with a fork or spoon? ›

It may be considered rude to eat ramen with a fork if you are in a traditional setting or restaurant. This is because it is traditional to eat ramen with a set of chopsticks and a ramen ladle. However you can eat with a fork when you're at home if it's how you feel most comfortable.

Are ramen noodles made of plastic? ›

It is a misconception that instant noodles contain a plastic or coating. We hear this question occasionally as it has been an internet rumor for a long time. Please rest assured that there are no plastics or waxes used in the making of our instant noodle products.

How to make instant ramen healthy? ›

7 Quick Ways to Make Your Instant Ramen Healthier
 1. Start With Healthy Ramen Noodles. The main ingredient in a bowl of ramen noodles is the noodles themselves! ...
 2. Look for Low-Sodium Ramen. ...
 3. Mix Up Your Own Seasoning. ...
 4. Add Some Veggies. ...
 5. Remember Your Protein. ...
 6. Toss in Some Kimchi. ...
 7. Use a Healthy Recipe.
Aug 25, 2022

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated: 13/12/2023

Views: 5277

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.