20 deilige måter å bruke opp Kimchi - smakebord (2023)

20 deilige måter å bruke opp Kimchi - smakebord (1)

Nungning20/Shutterstock

AvBrittany Davies/

Kanskje du kjøpte litt kimchi for en bestemt oppskrift eller bare for å prøve den ut, og nå har du en halvspist krukke bak i kjøleskapet og venter på å bli brukt. Kanskje den krukken har stått i kjøleskapet en god stund, og du er bekymret for hvordan du skal gjøre den ferdig før denkimchi går dårlig. Den syrlige fermenterte kålen er et perfekt tilbehør til kjøttfull koreansk grillmat, men hvordan kan du ellers bruke rester av kimchi? Kreative kokker og hjemmekokker har svart på det spørsmålet med en rekke innovative bruksområder for kimchi inspirert av tradisjonelle koreanske oppskrifter eller tilsatt favorittretter fra andre kulturer.

Både grønnsakene og væsken kan brukes på nytt, og kanaliserer kimchiens unike kvaliteter til dipper, dressinger, marinader og mer. Enten du kombinerer det med globale retter for å lage uventede fusjoner, eller låner de krydrede, syrlige og umami-smakene av det funky krydderet til en rik saus eller buljong, kan kimchi være den mest allsidige ingrediensen i kjøleskapet ditt.

Fyll noen dumplings

20 deilige måter å bruke opp Kimchi - smakebord (2)

kungfu01/Shutterstock

En av de mest allsidige matvarene på planeten med versjoner som finnes i regionale retter fra Øst-Europa til Kina, dumplings er enkle å lage og det perfekte karet for dristige og varierte fyllinger som kimchi. Gjør rester av kimchi til et solid og tilfredsstillende måltid ved å blande inn litt svinekjøtt eller tofu for å lage en hjemmelaget versjon av en klassisk koreansk rett. Den tradisjonelle koreanske dumplingen, kimchi mandu, kan nytes delikat dampet eller stekt og sammen med søte og salte dipsauser. Månenyttårsfeiringer i Korea har en vanlig riskakesuppe som ofte inkluderer kimchi-dumplings i en rik kjøttkraft som sies å bringe lykke og velstand (viaKulturreise).

Bli kreativ med kimchi-bollene dine, og gå bort fra de tradisjonelle formene og størrelsene for å eksperimentere med en skarp vri på luftige bao eller sprø eggeruller blandet og matchet med søte, salte eller krydrede sauser.

Lag stekt ris

20 deilige måter å bruke opp Kimchi - smakebord (3)

Nungning20/Shutterstock

Kimchi stekt ris, eller kimchi-bokkeumbap, er en elsket komfortmat for mange koreanere og er en perfekt rett å lage når du skal rydde ut i kjøleskapet. Som de fleste stiler av stekt ris,kimchi stekt risfungerer best med ris som har tørket ut litt etter et par dager i kjøleskapet. Krydre risen med væsken fra kimchi-krukken og bland rester av den syrlige kålen og grønnsakene inn i risblandingen. Topp den av med litt hakket grønn løk og et stekt egg for et enkelt og tilfredsstillende måltid. Den koreansk-amerikanske musikkmarkedsføreren Grace Lee delte sin versjon av kimchi-stekt ris medNew York Times, inkludert det hun anser som et typisk tillegg av spam i terninger.

Sør-Korea, som nå er den høyeste forbrukeren av spam utenfor USA, har hatt en tiår lang kjærlighetsaffære med det ikoniske hermetiske kjøttet som har blitt en hovedingrediens i koreansk matlaging. DeBBCskildrer den unike historien til spam da den tok seg inn i hjertene og kjøkkenet til sørkoreanere fra introduksjonen av den amerikanske hæren under Korea-krigen gjennom dens fremtredende fremtredende rolle som en populær premiumgave og et symbol på både nostalgi og luksus. Selv om du kan inkludere andre proteiner i kimchi-stekt ris, er Spam et klassisk tilbehør som knytter denne retten til sine koreanske røtter.

Topp ris-, nudler- og kornbollene

20 deilige måter å bruke opp Kimchi - smakebord (4)

Edgunn/Shutterstock

Henter inspirasjon fra kimchi-stekt ris, oppgrader ris-, nudler- og kornbollene dine ved å toppe dem med en porsjon kimchi. Den syrlige toppingen er et utmerket tillegg til bibimbap, hever instant ramen og forbedrer andre kornsorter som quinoa, farro eller bygg. En av de enkleste måtene å bli kreativ med din reste av kimchi er å blande og matche den med favorittproteinene, grønnsakene og finishen.

For et sunt alternativ, prøv å legge til en solid skje med kimchi for å gi litt liv til varm grønnkål og farrosalat. En mer overbærende variant kan inkludere å inkludere det morsomme krydderet sammen med litt Kewpie-majones i en koselig bolle med ramyeon eller instant ramen-nudler. Med en enkel å følge mal som veiledningen beskrevet iWashington Post, å legge en base lagvis med protein, pålegg og sauser skaper uendelige muligheter for å bruke opp rester av kimchi i en rekke unike og spennende kombinasjoner.

Krydre din velsmakende frokost

20 deilige måter å bruke opp Kimchi - smakebord (5)

jreika/Shutterstock

Lys og syrlig kimchi vekker frokostmat som den populære asiatiske risgrøten og congee og tilbyr tekstur og dybde av smak til de som deltar i den salte havremeltrenden, fremhevet avNew York Times. Congee er en tilfredsstillende frokost som har opprettholdt befolkningen i århundrer og fortsetter å gi en følelse av komfort til mange mennesker som vokste opp med å spise denne velsmakende frokosten. For den kinesisk-amerikanske kokken Jenny Dorsey handler congee om pålegg, inkludert ingredienser som gjenspeiles i smaksprofilen til kimchi som fiskekaker og syltede grønnsaker (viaHuffpost).

For de som liker kimchi for sinhelsefordeler, sammenkobling av denne probiotiske maten med andre næringsrike stifter som havre er en fin måte å gi morgenen en enkel og deilig næringsboost. Gå all in på den velsmakende frokosten din, topp congee eller havregryn med grønnsaker som dampet spinat eller bønnespirer og en dose protein fra et rikt, rennende egg.

Legg det til egg

20 deilige måter å bruke opp Kimchi - smakebord (6)

Tell-a-Tale Studios/Shutterstock

Fra frokost til forretter, kimchi og egg utgjør et unektelig deilig par. Den lyse syrligheten er en perfekt folie til den fyldige, kremete eggerøre og smaken til en rennende eggeplomme. Kimchi løfter øyeblikkelig en gjennomsnittlig eggerett med sin karakteristiske signatursmaksprofil. Ta med farge, tekstur og smaksdybde til frokosten din ved å legge til litt kimchi som en enkel oppgradering til en eggerøre eller eggetoast. Forbedre omelettene dine med en klatt kimchi i fyllet, bland noen skjeer i en haug med eggeglass, eller legg til litt kimchi i din favoritt frokostsandwich eller burrito.

Restauranter har også styrket eggerettene sine med kimchi, for eksempel de kimchi-infunderte deviled egg forretter som finnes på menyer i Los Angeles og over hele landet (viaLos Angeles Magazine). Lag denne kremete og syrlige forretten hjemme ved å tilsette eggeplomme og majonesfylling med kimchi-væsken eller topp de deviled eggene med finhakket kimchi for en smak og knas.

Bland det inn i potetmos

20 deilige måter å bruke opp Kimchi - smakebord (7)

Sergii Koval/Shutterstock

Potetmos er et blankt lerret som kan males med så mye mer enn smør og fløte. Irene tilfører farge og tekstur til deres colcannon-potetmos ved å inkorporere grønne grønnsaker som kål, purre og grønnkål. I USA serveres potetmos dryppende med fyldig, brun saus, ogpotetmos barermed dusinvis av pålegg som bacon, ost og rømme har blitt en populær trend. For kokken Debbie Lee, som hun delte medNPR, Kimchi potetmos ble født fra en lykkelig ulykke.

På Thanksgiving-middagen tok Lees bestemor med seg en krukke med kimchi til den tradisjonelle amerikanske høytiden. Mens Lee stablet kalkun, poteter og en skje med kimchi på tallerkenen, smeltet de fermenterte juicene sammen med den andre maten. Nå serverer Chef Lee Thanksgiving med en asiatisk vri sentrert rundt den herlige blandingen av smaker mellom de to kulturene.

Krydre grønnsakssidene

20 deilige måter å bruke opp Kimchi - smakebord (8)

Tatjana Baibakova/Shutterstock

I likhet med kokken Debbie Lees kimchi-potetmos, har kokker som David Chang funnet måter å tilføre smaker fra familiene sine og arven deres med moderne mat for å skape en unik og spennende opplevelse. I et intervju medCBS morgenermens kokken Chang og kokebokens medforfatter, matjournalisten Priya Krishna, utforsker boken deres, Cooking at Home, diskuterer deres tilnærming til husmannskost ved å bruke oppskrifter som retningslinjer, bli kreative med krydder og bruke verktøyene og ingrediensene som allerede er på kjøkkenet, inkludert mikrobølgeovnen.

Når du ser gjennom menyene til Changs restaurantimperium, vil du se de mange måtene den anerkjente kokken bruker kimchi for å få alt fra saktekokt kjøtt til stekte grønnsaker til å gå fra gjennomsnittlig til ekstraordinært. For å unngå trenden med å bare tilsette bacon til stekte rosenkål som ofte vises i forrett-delen av restaurantmenyer, er Chef Changs stekte rosenkål forsterket med en kimchi-puré, noe som gir retten en karakteristisk syrlig funk. Når du leter etter måter å bruke opp kimchi på, kan du være kreativ ved å kombinere de lyse, fiskeaktige notene av kimchi med favorittgrønnsakene dine, fra rosenkål til grønne bønner og mer.

Sett den sammen med ost

20 deilige måter å bruke opp Kimchi - smakebord (9)

Carey Jaman/Shutterstock

Den syrlige syren og crunchen til kimchi er et perfekt supplement til rik, kremet komfortmat, spesielt varm, osende ost. Prøv å kombinere rester av kimchi med en toastyGrillet osteller bland den inn i cheesy makaroni for en utpreget tilfredsstillende opplevelse. Med sin ikoniske Los Angeles matbil,Kogi, foreviget kokken Roy Choi denne deilige duoen i sin signaturkimchiquesadilla, en kombinasjon av gooey jack og cheddarost og karamellisert kimchi.

Los Angeles' Koreatown har lenge vært et viktig knutepunkt for kultur og mat i den vidstrakte metropolen, fra dens forbindelser tilHollywoods historietil sin unike blanding av asiatisk, latino og andre kulturer (viaCNN). Menyen på Kogi fremhever det kulturelle mangfoldet i LA ettersom Chef Choi sømløst blander ingredienser og teknikker fra koreanske og meksikanske retter med et snev av California-teft for å skape den livlige fusion-matlagingen som folk ikke kan få nok av.

Sett inn amerikanske klassikere

Akkurat som Chef Choi var med på å vise frem den dynamiske fusjonen av koreansk og meksikansk matlaging i Los Angeles, har hjemmekokker og profesjonelle kokker somJudy Joohar introdusert de unike måtene de har tilført koreanske ingredienser, som kimchi, i klassisk amerikansk mat. Kokken Joo topper sine Krazy-koreanske burgere med agurkimchi for en dose lys surhet for å skjære gjennom den fete rikdommen til oksekjøttet.

DeSvigermorsmerkevaren deler kreative ideer til pølsepålegg med signaturingrediensen inspirert av smakskombinasjoner fra hele landet, for eksempel Aloha Dog som kombinerer skarp kimchi med røykfylt bacon og søt ananas, og New All-American som bruker kimchi for å sette en frisk vri på den klassiske chili ostehunden. Prøv å infusjonere kimchi i dine tradisjonelle amerikanske favorittretter fra grillmat til stekt kylling for å oppdage flere spennende muligheter for denne allsidige ingrediensen.

Legg den på pizza

20 deilige måter å bruke opp Kimchi - smakebord (11)

54613/Shutterstock

En flott pizzabunn inviterer til ubegrensede muligheter for å uttrykke din kulinariske kreativitet. Noe av det som gjør pizza så elsket, er muligheten til å oppleve endeløse kombinasjoner av smaker, teksturer og ingredienser fra tradisjonelle italienske paier til unike varianter med et herlig uventet utvalg av pålegg, inkludert kimchi. Mens hun eksperimenterte med smaker fra barndommen som koreansk innvandrer, begynte kokken Ann Kim å tilsette koreanske signatursmaker med pizza, og skapte et kulinarisk fenomen som hjalp til med å lansere restaurantimperiet hennes (viaModerne eventyr).

I følge kokk Kim handler koreansk mat om å dele, noe som gjør den til den perfekte fusjonen med en sosial rett som pizza.CBS Nyheterfremhevet den anerkjente Minnesota-kokken da hun har blitt valgt til å være med i Netflixs Chef's Table: Pizza, takket være hennes gjennomtenkte tilnærming til pizza og hennes ikoniske kreasjoner. Sjekk ut menyene forKokken Kims restauranterfor mer spennende inspirasjon til å toppe pizzaene dine med kimchi og andre klassisk koreanske ingredienser.

Lag salatdressing

20 deilige måter å bruke opp Kimchi - smakebord (12)

Dejan Dundjerski/Shutterstock

Å lage salatdressing hjemme er en enkel og enkel måte å pynte grønnsakene dine på. En grunnleggende salatdressing kan lages ved å blande et fett som olivenolje, og en syre som sitronsaft eller eddik, med litt krydder, og gi det en rask riste. Med denne grunnoppskriften kan du være kreativ med kombinasjonene dine ved å bytte ut eller legge til forskjellige ingredienser.

Prøv å bytte ut sitronsaft eller eddik med væsken i kimchi-krukken. Som forklart iBBC Future, Kimchi har en mer delikat surhet enn eddik med en pH som tilnærmet tilsvarer tomatpuréen. Å bruke kimchi-væske til syrekomponenten i oppskriften gir et unikt krydret-surt kick til din hjemmelagde salatdressing.

Smak til en braise eller marinade

20 deilige måter å bruke opp Kimchi - smakebord (13)

Ristede bilder/Shutterstock

Sure ingredienser som kimchi har lenge spilt en kritisk rolle i den kulinariske verden. Ingredienser som eddik, sitrus og tomater bidrar til å balansere de rike smakene av kjøtt, sauser og mer, samtidig som de gir klarhet og ekstra lag med smak til retten (viaChicago Tribune). Syren spiller en spesielt viktig rolle i braiser og marinader for kjøtt, fjærfe eller andre proteiner.

Lag en perfekt marinadekrever å oppnå den rette balansen mellom fett, syre, sødme, salt, krydder og aromater. Å inkludere kimchi i marinaden gir en unik dybde til den siste retten samtidig som det bidrar til å holde proteinene fyldige og fulle av smak.

Forsterk supper og gryteretter

20 deilige måter å bruke opp Kimchi - smakebord (14)

gowithstock/Shutterstock

På samme måte som kimchi gir smak, balanse og lysstyrke til dressinger og marinader, kan inkludert kimchi i supper og gryteretter gi ekstra dybde til buljongen eller basen. Mange tradisjonelle koreanske supper og gryteretter bruker kimchi, men den mest ikoniske er en krydret sørkoreansk suppe kjent som budae-jjigae, eller hærgryte (viaNPR). Den rike, røde lapskausen sammenkobler nok en gang kimchi med spam som en påminnelse om at den ble opprettet under Korea-krigen.

Etter krigen brukte koreanere noen ganger den amerikanske hærens rasjoner smuglet fra militærbaser eller donert av soldatene for å lage denne dristige blandingen av krydder, nudler, spam, pølser, bønner, mais og grønne grønnsaker. Det er mange varianter, og kallenavn, for retten, men uansett hvilket navn den går under, er denne signaturgryten en typisk del av koreansk matkultur.

Dehydrer den

20 deilige måter å bruke opp Kimchi - smakebord (15)

Nytt Afrika/Shutterstock

Selv om de kortvarige kimchi-sjetongene hos Trader Joe's ikke utvikletkultfølgenytes av noen av butikkens signaturprodukter, kan fordelene og bruksområdene til denne dehydrerte versjonen av klassisk kimchi ha blitt undervurdert. Fra starten var den tørkede snacksen polariserende med mange som var forferdet over forestillingen om dehydrerte eller frysetørkede versjoner av kimchi, og fant den for fiskeaktig og altfor saltet (viaKoreansk matlaging). Å lage dehydrert kimchi hjemme gir imidlertid mer kontroll over mengden fisk eller ansjospasta, salt og krydder som går inn i det, så det er lettere å rette opp problemene som den mislykkede Trader Joes iterasjon opplevde.

Alt du trenger er rester av kimchi, en ovn på lav varme eller en dehydrator, og flere timer for å la væsken fordampe til bitene er sprø. Når de er sprø, spis dem som pommes frites eller blend litt i en blender for å bruke som en dristig, smuldret topping for gryteretter, pastaretter, supper, salater og mer.

Vend den inn i pastasaus

20 deilige måter å bruke opp Kimchi - smakebord (16)

Timolina/Shutterstock

Selv om kimchi ofte spises kald, kan den syrlige ingrediensen også nytes tilberedt. Å karamellisere det iboende sukkeret i kimchien med litt varme og bruning av de fermenterte kålbitene gir hver bit en unik smak. DeVitenskap om matlagingforklarer at bruning er et resultat av Maillard-reaksjonen som forårsaker farge- og smaksendringer i maten. Å bruke denne teknikken på kimchi forsterker de umami-produserende forbindelsene og gir kimchi-pastasaus en intensitet som skiller den fra den gjennomsnittlige tomatbaserte sausen.

Når kimchien brytes ned i pannen for å lage sausen din, tilsett aromastoffer som hvitløk og urter, en skvett olivenolje og litt krydder for å lage en enkel saus som dekker pastaen med en dristig smak.

Pisk opp litt kimchi-smør

20 deilige måter å bruke opp Kimchi - smakebord (17)

Elena Veselova/Shutterstock

Alt er bedre med smør, inkludert kimchi.Sammensatte smører overraskende enkle å lage og kan brukes til å forsterke smaken av en bredutvalg av retterfra biff og stekte grønnsaker til bakverk og desserter. Bland ganske enkelt finhakket kimchi og væsken i myknet smør, form og legg det i kjøleskapet for å stivne, og skape et smaksrikt smør som kan brukes til etterbehandling av retter og til og med baking.

I sin anmeldelse etter et besøk hos Momofuku, kjent kokebokforfatter og matskribent,david lebovitz, fremhever David Changs enkle, men slagkraftige kimchi-smør. Kokken Chang bruker det skarpe oransje smøret i kimchi- og blåmuggostcroissanter for å lage en fantastisk unik kombinasjon servert i bakeriet, men mulighetene for denne kreative, velsmakende varianten av sammensatt smør virker deilig uendelige.

Spis den med is

20 deilige måter å bruke opp Kimchi - smakebord (18)

Atsushi Hirao/Shutterstock

Kimchi og is kan høres ut som en merkelig trang til graviditet, men kimchiens syrlighet kan utnyttes for å komplementere søte, kremete meieriprodukter overraskende godt. Selv om den kanskje ikke appellerer til alle, er kimchi-is, som versjonen laget av David Choi, en kombinasjon som høres så absurd ut at du absolutt må prøve den. Som rapportert avRiverfront Times, Chois versjon servert på Seoul Q akkompagnert av sesamfrøkjeks og fersk mynte, deretter dryppet med krydret honning var uventet behagelig på ganen.

Sødmen, etterfulgt av den milde varmen fra honningen, blander seg med noter av syrlig funk for å skape en spennende og kompleks dessert. Ikke vær redd for å eksperimentere med kimchi i riket av søte godbiter. Du kan bare finne på neste dessertsensasjon.

Ta en dukkert

20 deilige måter å bruke opp Kimchi - smakebord (19)

Creative Cat Studio/Shutterstock

Allsidig kimchi passer godt med omtrent alt, noe som gjør den til en perfekt inkludering for et bredt spekter av dipper og pålegg. For å lage en kremet dip med litt funky tang, prøv å blande kimchi med en yoghurtbase for en deilig dobbel dose probiotika. DeFermenteringsklubbanbefaler å inkludere kimchi neste gang du rører opp et parti guacamole til en koreansk-meksikansk fusjonsdipp som Roy Choi ville vært stolt av.

Fra kimchi bøffelkyllingdip til kremet kimchihummus, å lage kreative dipp og smørepålegg er en fin måte å tilføre utrolig smak mens du bruker opp den krukken med kimchi.

Ta den med til brunsj

20 deilige måter å bruke opp Kimchi - smakebord (20)

Chiociolla/Shutterstock

Gi din klassiske brunsj en syrlig asiatisk vri med tilsetning av lys, kraftfull kimchi. Fordi kimchi fungerer så godt med både søte og salte smaker, kan den integreres sømløst i en rekke karakteristiske brunsjretter fra egg eller bakverk til den ikoniske avokadotoasten.

Restauranter som California-baserteBone vannkokerhar inkorporert asiatiske ingredienser i brunsjmenyen for å lage et smørbrød med tilbud som leker med grensene mellom velsmakende, søtt og krydret. Med inspirasjon fra disse innovative menyene kan du eksperimentere med en krydret kimchi-sirup til pannekaker og vafler eller en fyldig kimchi-hollandaise for å lyse opp de tradisjonelle eggene Benedict.

Rør opp en cocktail

20 deilige måter å bruke opp Kimchi - smakebord (21)

Rimma Bondarenko/Shutterstock

Kimchi er så allsidig at den til og med kan brukes til å forbedre cocktailene dine. Fra Bloody Marys til brunsj til en krydret kimchi-margarita til middag, kimchi løfter klassiske spritdrikker med sitt unike krydret-sur-kick.

Et annet eksempel på den uhyggelig perfekte sammenkoblingen av koreanske og meksikanske retter er en kimchi michelada. Demicheladaer en stift drink under meksikanske somre, laget med en forfriskende kombinasjon av øl, varm saus, krydder og lime servert i et avkjølt glass med saltkant. Inspirert av Mexico versus Sør-Korea-kampen i 2018 FIFA World Cup, tilbød organisasjonen sitt syn på den klassiske meksikanske drinken ferdig med signaturingredienser fra duelllandene (viaYouTube). Velsmakende cocktailer som disse er en annen deilig måte å bruke opp kimchi på.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated: 26/11/2023

Views: 5811

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.